MalayArabicChinese (Simplified)English
 
 
 
 
A
A
A
JKR Johor
PAUTAN LAIN
PENGUNJUNG KE :
 
free hit counter
Valid HTML 4.0 Strict

 
Imbas logo untuk melayari laman web ini menerusi telefon pintar.
Program Transformasi Kerajaan (PTK)


Program Transformasi Kerajaan (PTK) 

Konsep 1Malaysia: Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan yang disokong oleh inisiatif National Key Result Area (NKRA) dan National Key Performance Indicators (NKPI) adalah antara instrument Program Transformasi Kerajaan (PTK) untuk mencapai matlamat akhir transformasi negara.  

Pengumuman 6 bidang Keberhasilan Utama Nasional (National Key Result Area-NKRA) semasa Majlis “100 hari Najib Bersama Rakyat “ pada Sabtu, 11 Julai 2009 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur dan pengumuman Petunjuk Prestasi Utama Nasional (National Key Performance Indicators-NKPI) semasa Majlis Perhimpunan Y.A.B. Perdana Menteri Bersama Anggota Pentadbiran dan Penjawat Awam serta Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya pada Isnin, 27 Julai 2009 adalah satu momentum kepada konsep 1Malaysia tersebut.  

Bagi mencapai matlamat tersebut satu sasaran pencapaian atau kejayaan (touch points) yang berorentasikan outcomes performance akan diberikan keutamaan. Sebagai menyahut saranan dan matlamat negara, Jabatan Kerja Raya (JKR) melalui Key Performance Indicator (KPI) Ketua Pengarah Kerja Raya (KPKR) telah menetapkan sasaran akan menyiap dan menyerahkan 80% dari keseluruhan projek yang telah dikenal pasti kepada pihak pelanggan pada tahun 2009.  

Antara cabaran didalam fasa perlaksanaan NKRA ialah cabaran kredibiliti , memandangkan rakyat masih tidak yakin dengan penyataan matlamat , keupayaan dan prinsip kerajaan. Rakyat hanya mahukan bukti atau hasil daripada inisiatif-inisiatif yang telah diperkenalkan. Bagi mencapai maksud tersebut JKR melalui KPI KPKR telah menetapkan akan membelanjakan 80% peruntukan pembangunan agensi pelanggan yang diterima dari pihak pelanggan pada tahun 2009.  

Adalah diharapkan semua warga JKR sentiasa berusaha, bersunguh-sungguh dan memberi komitmen yang berterusan bagi mencapai KPI KPKR didalam menjayakan matlamat NKRA dan seterusnya objektif akhir iaitu untuk menghasilkan tranformasi Malaysia akan tercapai.

PENGUMUMAN

Pengurusan Laman Web JKR mengalu-alukan maklumat terkini dari Bahagian/Cawangan/Daerah.  Sebarang maklumat boleh disalurkan kepada johor@jkrjohor.gov.my. Kerjasama dari tuan/puan bagi menjayakan laman web JKR Johor ini amatlah dihargai.
 


Sila dapatkan ID dan Pasword dari Pegawai HRMIS Daerah dan Bahagian yang telah dilantik. Bantuan mendapatkan setting IE9 Sila Klik Disini...


GARIS PANDUAN PENGURUSAN KESELAMATAN SEKTOR AWAM MALAYSIA (MyMIS) Sila Klik Disini...

KALENDAR
 
PAUTAN PILIHAN
Job Malaysia
Halaman tertinggi
 • UTAMA
 • PROFIL
 • GALERI
 • SENGGARA
 • Fungsi
 • Muatturun
 • S.ArahanKPKR.Bil.8/09 (3956)
 • s-curve cantik (2404)
 • Laporan Audit (2143)
 • cover mpk (1871)
 • panduan KIK (1830)
 • kegagalan
  "kegagalan dalam kemuliaan adalah lebih baik dari kejayaan dalam kehinaan" - pujangga
  Arkib